Auteur:

Gepubliceerd op: 19-12-2023

In de collectieve leertrajecten ondersteunen de Kernmeesters kleine groepen van gemeenten bij het realiseren van een bedrijvige kern. Deelnemers gaan onder begeleiding actief aan de slag met hun eigen kern. In 2023 doorliepen al zes groepen een dergelijk traject. Met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) organiseren de Kernmeester in 2024 zes nieuwe leertrajecten.

Schrijf je voor 15 januari in op het traject van jouw voorkeur. Deelname is volledig gratis, maar je wordt wel verwacht om actief en intensief deel te nemen. De collectieve leertrajecten staan open voor elke stad of gemeente, ongeachte de grootte of positionering.

Van februari tot september 2024 begeleiden de experten in onderstaande zes thema’s. Elk traject bestaat uit vier werksessies (2 x fysiek en 2 x online).

  1. Doorvertalen van het DNA van de kern in marketing, publiek domein en producten
  2. Leegstand aanpakken én voorkomen
  3. Een toegankelijke kern voor de actieve weggebruiker
  4. Slimme belevering voor een leefbare en aantrekkelijke kern
  5. Centrummanagement, samenwerken en visievorming
  6. Samenwerken en onderhandelen met de vastgoedsector

Je vindt meer informatie op de website van VLAIO en in de presentatie van het webinar 'Collectieve leertrajecten bedrijvige kern' dat plaatsvond op 19 december 2023. Je kunt ook de volledige opname van het webinar bekijken.

Vragen? binnenzonderbellen@dekernmeesters.be

Bart Palmaers