In deze vorming bekijk je je eigen organisatie met een integriteitsbril, onderzoek je waar de pijnpunten liggen en hoe je hier preventief iets aan kan doen. Deze vorming maakt deel uit van de opleiding tot integriteitscoördinator (modules 1 & 4), maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. Na deze vorming beschik je over blauwdruk van de integriteit van jouw organisatie, en een werkplan op maat om de organisatie naar een hoger integriteitsniveau te tillen. 

 

Data: 

DAG 1 (18 september 2019)
De eerste dag van de opleiding bekijken we de elementen van het integriteitsysteem vanuit de internationale goede praktijken. Je leert welke punten belangrijk zijn, welke posities kwetsbaar zijn en waar mogelijke pijnpunten zicht kunnen bevinden. Ook bespreken we de plaats van de integriteitscoördinator in het geheel en geven we een overzicht van de basisopleiding.

DAG 2  (25 september 2019)
Na de inleiding ga je als deelnemer concreet aan de slag. We begeleiden jou bij het maken van een systeemanalyse van je eigen organisatie, die later in de opleiding zal uitmonden in een werkplan en aanbevelingen op maat van jouw organisatie.

DAG 3: INTERVISIEDAG (7 oktober 2019)
Op de intervisiedag bundelen we recente casuïstiek en recent verschenen (onderzoeks)rapporten. We begeleiden jou in het opmaken van jouw eigen functiebeschrijving als integriteitscoördinator en helpen jou bij het schrijven van een kennismakingstekst
voor de website van je eigen organisatie.

HUISWERKDAG (november 2019 – januari 2020)
Op deze huiswerkdag ga je zelf aan de slag in je eigen organisatie. We verwachten dat je intern onderzoek doet van relevante documenten, en dat je een aantal relevante personen in jouw eigen organisatie interviewt. Ook verwachten we dat je managementteam de QuickScan Integriteit doet.

DAG 4 (4 februari 2020)
We begeleiden jou om, met de resultaten van de huiswerkdag en je systeemanalyse, het integriteitsysteem van je eigen organisatie te analyseren. We leren van elkaar en wisselen bevindingen uit. We begeleiden je met het opmaken van een werkplan, met daarin aanbevelingen op maat van jouw organisatie.

DAG 5 (13 februari 2020)
Deze laatste dag staan we stil bij de resultaten en aanbevelingen in het werkplan. We bespreken de uitgevoerde systeemanalyses, en leren van elkaar.

 

Lesgever

Doelgroep

  • Iedereen die binnen een lokaal bestuur werkt rond integriteit.
     

 

Deelnameprijs

  • € 740 per persoon voor VVSG-leden
  • Andere overheden en socio-culturele organisaties betalen +40% en privé-organisaties +80%

 

Info

 

Betalen

Je betaalt na ontvangst van factuur.


 

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de aanvangsdatum van de vormig.
Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega.

 

Organisatie

Deze opleiding is een samenwerking tussen VVSG, Diverscity en Governance & Integrity België

Opleidingssessies

18 sep '19

Aansluitende opleidingen

09 okt '19
11 dec '19
05 maa '20