Auteur:

Gepubliceerd op: 16-01-2024

De European City Facility heeft op 15 januari een nieuwe oproep geopend. Dit keer kunnen 75 Europese steden en gemeenten of samenwerkingsverbanden van lokale besturen steun ontvangen. De subsidie is een forfaitair bedrag van 60.000€ voor projecten op het gebied van schone energie en energie-efficiëntie. De begunstigden van deze subsidie kunnen deze inzetten om investeringsconcepten te ontwikkelen ter ondersteuning van hun plannen voor duurzame energie en klimaat. De middelen kunnen voor uiteenlopende activiteiten ingezet worden, zoals technische evaluaties, marktonderzoek en diverse plannings- en analysetaken.

De energieke vrijdag van 12 januari stond in het teken van deze nieuwste oproep. Naast een toelichting over de werking van de subsidie, doelstellingen en voorwaarden kwamen ook twee lokale besturen aan het woord die al succesvol een aanvraag indienden. De stad Mechelen gebruikte de subsidie om een investeringsconcept voor de energetische renovatie van appartementsgebouwen uit te werken. In Mortsel loopt momenteel een onderzoek rond de uitbreiding van een bestaand warmtenet met EUCF-middelen. Ontdek de presentaties, bekijk het Q&A-document en vind de opname op onze website.

De deadline om een aanvraag in te dienen is 15 maart 2024. Op de website van de EU City Facility vind je een document met praktische richtlijnen en het aanvraagformulier. Heb je zelf ook een projectidee en toets je dat graag even af? Laat iets weten via het aanmeldloket voor subsidies van Netwerk Klimaat.

Leen Van der Meeren