Auteur:

Gepubliceerd op: 01-06-2022

Het Beleidsplatform Warmte werd opgericht door VEKA en VREG n.a.v. de Resolutie Warmtenetten van het Vlaams Parlement op 1 januari 2019. Jaarlijks komt het platform een 3-tal keer bij elkaar. Het doel: afstemming tussen Vlaamse stakeholders en de Vlaamse overheid ter versterking van duurzaam verwarmen en warmtenetten in Vlaanderen. VVSG maakt deel uit van de zeer diverse groep stakeholders, net als o.a. Fluvius, de provincies, Warmtenetwerk Vlaanderen, Vito, REScoop Vlaanderen, SERV, etc. 

In de schoot van het Beleidsplatform Warmte werden 2 werkgroepen opgestart die de inhoudelijke voorbereiding van de bijeenkomsten van het Beleidsplatform Warmte voor hun rekening nemen. Enerzijds is er de Werkgroep Gedifferentieerd Warmtebeleid en anderzijds is er de werkgroep Werkgroep Aansluitpremie.

Op 30 mei 2022 organiseerde VVSG een Thematische Overlegtafel (TOT) met als doel input te verzamelen van steden en gemeenten, om de deelname van VVSG aan het Beleidsplatform (en de bovengenoemde werkgroepen) verder inhoudelijk te onderbouwen en te garanderen dat de lokale besturen op de juiste manier vertegenwoordigd worden.

Tijdens deze TOT kwamen 2 belangrijke aspecten aan bod; enerzijds de werknota aansluitpremie/plicht warmtenetten en anderzijds de prioriteitenlijst met onderwerpen die in de Werkgroep Aansluitpremie aan bod zullen komen in het najaar van 2022. 

We geven graag ook steden en gemeenten die niet deelnamen aan de TOT de kans om feedback te geven op 2 manieren

  1. We verzamelen graag jullie feedback op de werknota aansluitpremie/plicht warmtenetten - te bezorgen via mail aan gawein.vandaele@vvsg.be 
  2. Bovendien willen we ook graag zicht krijgen op de voor steden en gemeenten prioritaire onderwerpen die in de Werkgroep Aansluitpremie tijdens het najaar van 2022 aan bod zouden moeten komen. Je kan ons jouw feedback bezorgen via dit formulier.

Je kan ons jouw feedback bezorgen tegen uiterlijk 7 juni om 13u00. 
Op 9 juni vindt het volgende overlegmoment van de Werkgroep Aansluitpremie plaats, waarop we alle feedback die we verzamelden aan bod zullen brengen vanuit VVSG. 

 

Gawein Van Daele