Auteur:

Gepubliceerd op: 26-08-2021

Met een nieuwe oproep wil Vlaanderen de 15 meest ambitieuze steden en gemeentes selecteren die een voorbeeld willen zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid van de Vlaamse regering en de Blue Deal.

De oproep focust op de bebouwde ruimte. Steden en gemeenten die een aanvraag indienen voor groenblauwe dooraderingsprojecten, maken kans op een subsidie en ondersteuning voor de uitvoering ervan. Hiermee wil het Departement Omgeving grote én kleine lokale besturen in Vlaanderen warm maken om een voorbeeldfunctie op te nemen in het beleid rond groenblauwe dooradering en klimaatadaptatie. Het accent ligt op de uitvoering van maatregelen die kaderen binnen een duidelijke lokale landschappelijk en omgevingsgeïntegreerde visie op groenblauwe dooradering en klimaatadaptatie in de bebouwde ruimte. Ontharding en vergroening vormen hiervoor de middelen of strategieën. De projecten focussen op integratie, samenhang en realisatie van de droogtedoelstellingen van de Blue Deal.

Uit alle indieners worden de 15 meest ambitieuze steden en gemeenten geselecteerd. De subsidie kan tot 70% van de kosten dekken en bedraagt maximaal 1.000.000 euro. Een project indienen kan tot uiterlijk 1 oktober 2021, om 12:00.

Voor meer info kan je terecht op de website van het Departement Omgeving. Herbekijk ook de online toelichting die hierover gegeven werd.

Leen Van der Meeren