Gepubliceerd op: 13-06-2024

Veel lokale besturen willen extra voordelen of diensten bieden aan gezinnen die recht hebben op één of meer toelagen uit het Groeipakket. Helaas ontbreekt het vaak aan de nodige mogelijkheden en gegevens om dit soepel te organiseren. Met het project Family ProEf zetten Wingene, Leuven, Ledegem en andere partners in op het efficiënt gebruik van bestaande overheidsgegevens om lokale voordelen toe te kennen. Dit zorgt voor een efficiënte en inclusieve dienstverlening voor gezinnen in Vlaanderen. 
 

Family ProEf: al 34 lokale besturen doen mee!

Dankzij de beveiligde gegevensdeling met het Agentschap Uitbetaling Groeipakket hebben deze besturen hun volledige doelgroep in kaart gebracht en voorzien van geboortepremies, sociale kortingen en zorgpremies. Ontdek meer op familyproef.be.
 

Doe mee met Family ProEf

Wil je ook gebruik maken van gegevens uit het Groeipakket voor je lokaal gezinsbeleid? Neem dan contact op met team Partners van het agentschap via partners@vutg.be. Zij bespreken graag de mogelijkheden op maat van jouw stad of gemeente.
 

Automatiseer geboortevoordelen

Voor besturen die geboortevoordelen willen geven aan kersverse ouders is er een online formulier beschikbaar om de automatisering efficiënt en snel te realiseren.

 

Blijf op de hoogte

Op de website van Family ProEf lees je de laatste updates over steden en gemeenten die ervaring hebben met gegevensdeling.

Het project Family ProEf kwam tot stand dankzij subsidies van Gemeente zonder Gemeentehuis, een initiatief van Vlaamse Veerkracht. De Vlaamse Regering financiert dit relancebeleid met steun van de Europese Unie via NextGenerationEU