Gepubliceerd op: 04-09-2024

De VVSG ondersteunt haar leden continu. Met het oog op de lokale verkiezingen schakelen we voor jullie nog een versnelling hoger. Het is dan wel hét feest van de democratie, toch rijzen er steeds veel vragen over de regelgeving. Daarom staat een team van drie experts klaar om te zorgen dat alles soepel verloopt. Sinds mei beantwoordden ze 205 adviesvragen, met een piek in de zomermaanden.

Om alle vragen snel en correct te beantwoorden tijdens de komende periode, hebben we een ruimere adviespool opgezet. Gedurende enkele uren per week stappen deze collega's uit hun dagdagelijkse rol van sectorconsulent, diensthoofd of stafmedewerker om onze verkiezinsgexperts te helpen. Zo staan we dagelijks klaar om via telefoon en mail je vragen te beantwoorden.

Daarnaast biedt de VVSG handige tools voor mandatarissen en lokale besturen:

  • Aan de slag als mandataris: Vind alle informatie die je nodig hebt om je mandaat goed uit te oefenen.
  • Klaar voor de verkiezingen: Verken alles wat je moet weten over de verkiezingen, van de verkiezingsdag zelf tot de installatievergadering.
  • Wegwijs in lokale besturen: Leer in korte video’s welke rol lokale besturen spelen in thema’s zoals veiligheid, klimaatdoelen en de bouwshift.
     

David Vanholsbeeck: stafmedewerker VVSG