Gepubliceerd op: 06-06-2024

Geen feest van de democratie zonder de inzet van onze lokale besturen. Steden en gemeenten zijn een onmisbare schakel voor en tijdens de regionale, federale en Europese verkiezingen van zondag. Al wekenlang zorgen ze achter de schermen dat onze verkiezingsdag vlot verloopt. Dat gaat van oproepingsbrieven verzenden, over locaties vrijhouden en stembureaus installeren tot de stemcomputers testen en zorgen voor een vlot verloop van de dag zelf.

Veel lokale mandatarissen engageren zich bovendien ook als kandidaat voor de regionale, federale of Europese verkiezingen. Als grootste supporter van onze steden en gemeenten wensen we ze veel succes toe. Hun lokale ervaring kan van grote meerwaarde zijn voor de andere overheidsniveaus.

Op de website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken lees je alles over het verloop van de verkiezingen van 9 juni 2024

Tel je samen met ons al af naar de lokale verkiezingen van 13 oktober? Op onze website nemen we je mee in wat er staat te gebeuren voor, tijdens en na de gemeenteraadsverkiezingen.