Gepubliceerd op: 11-08-2021

In 2021 ging de eerste Staten Generaal voor de Vekeersveiligheid door. Een open, toegankelijk initiatief dat als doel had om van verkeersveiligheid een prioritair maatschappelijk thema te maken. In de afgelopen 20 jaar zijn al diverse stappen gezet om het aantal verkeersdoden terug te dringen, maar er is nog een weg te gaan om het ultieme doel van 0 verkeersdoden te bereiken.

Het platform www.all-for-zero op initiatief van minister Georges Gilkinet wil hier een steentje aan bijdragen. Het is slechts door samenwerking tussen burgers, stakeholders en overheden dat we het aantal verkeersdoden tot het absolute minimum kunnen herleiden. Het platform tracht dit te faciliteren via enquêtes en interactieve burgerpanels.

Op het platform kan je nu bovendien nieuw campagnemateriaal terugvinden. Met de visuals, video's en affiches kan je lokaal bestuur burgers aanmoedigen om in de komende weken en maanden deel te nemen aan een enquête of burgerpanel, en zo de dialoog rond verkeersveiligheid een boost geven.