Auteur:

Gepubliceerd op: 13-12-2023

Goed nieuws: er zijn opnieuw twee Europese oproepen waarvoor je kan indienen.

Het Interregprogramma North West Europe heeft haar vierde oproep gelanceerd. Interreg North West Europe biedt ondersteuning aan transnationale projecten, onder meer in de domeinen van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en circulaire economie. De deadline voor de indiening van projecten is 21 maart. De indiening van de aanvraag gebeurt in twee fases, waarbij er in de eerste fase een lichtere versie en in de tweede fase een compleet voorstel moet ingediend worden. Voor meer informatie over Interreg North West Europe kan je terecht bij Vlaams contactpunt Mathias Verhegge (matthias.verhegge@vlaio.be) of de dienst Europa van jouw provincie.

Daarnaast lanceerde de Europese Commissie een vierde oproep van het EU-innovatiefonds. Het totale budget van deze oproep bedraagt 4,8 miljard euro. De oproepen zijn gepubliceerd op de Funding and Tender Portal. De deadlines voor indiening van projectvoorstellen zijn 8 februari 2024 voor de veiling en 9 april 2024 voor de andere oproepen. De aanvraagprocedure verloopt hier in één fase. De resultaten zullen vervolgens bekendgemaakt worden in het tweede kwartaal van 2024 voor de veiling en in het vierde kwartaal van 2024 voor de andere oproepen. 

Wil je hier meer over weten? Op vrijdag 12 januari (13.00 u.-16.00 u.) organiseren VEKA en VLAIO een infosessie om Vlaamse stakeholders te informeren over de oproepen van het EU-innovatiefonds. Meer informatie is ook terug te vinden op de website van het EU-innovatiefonds en de VEKA-website.

Ideeën voor projecten kan je steeds ook even aftoetsen bij het aanmeldloket van Netwerk Klimaat.

Leen Van der Meeren