Collega's vieren zorgkundige Tibo
(c) foto De Ril

Auteur:

Gepubliceerd op: 23-10-2024

Twee medewerkers van publieke woonzorgcentra vallen in de prijzen. Ze krijgen de titel van Parel van Zorgkundige of Verpleegkundige. Deze titel staat symbool voor het mooie werk dat er in de zorgsector gebeurt. De prijs is uitgereikt tijdens de week van de verpleegkunde in Oostende.
 

Zorgkundige in Middelkerke

In WZC De Ril in Middelkerke is de 23-jarige Tibo Beernaert uitgeroepen tot Parel van een Zorgkundige. Tibo werk inmiddels drie jaar in het woonzorgcentrum. Hij is door zijn collega’s geroemd om zijn flexibiliteit, inschattingsvermogen en collegialiteit.
 

39 jaar ervaring in Hoeilaart

Ook in Hof Ter Doenberghe in Hoeilaert hebben ze een winnaar onder het personeel: hoofdverpleegkundige Hilde Vercammen is verkozen tot Parel van een Verpleegkundige. Hilde heeft maar liefst 39 jaar ervaring in de zorg. Ze staat bekend om haar optimisme, open werkcultuur en heeft oog voor zowel medewerkers als bewoners. De regionale televisie maakte er een reportage over.
 

Waardering voor teamwerk

Beide winnaars zijn voorgedragen door hun collega’s tijdens de Congresweek over verpleegkunde in Oostende. De prijzen erkennen de onmisbare bijdrage van zorg- en verpleegkundigen aan de gezondheidszorg in ons land. Deze waardering is niet alleen een steun voor de winnaars, maar ook voor de collega’s in hun teams. In de Vlaamse woonzorgcentra werken in totaal 26.000 zorg- en verpleegkundigen.

Mike Deschamps