Auteur:

Gepubliceerd op: 14-05-2024

Wil je circulair bouwen in jouw gemeente opstarten, maar weet je niet hoe? Bekijk dan zeker de Vlaamse Beleidsmatrix circulair bouwen.

Steden en gemeenten worden momenteel geconfronteerd met diverse beleidsuitdagingen met betrekking tot de bebouwde omgeving. Denk aan de renovatiegolf, klimaatneutraliteit, bouwshift, terwijl ruimte en materialen steeds schaarser en duurder worden. Dit zet de bouw- en vastgoedmarkt onder druk en maakt het steeds moeilijker om kwalitatief wonen voor iedereen toegankelijk te houden, ruimte te bieden aan lokale nijverheid, en aan water en natuur.

Circulair en veranderingsgericht bouwen kan hier een antwoord op bieden, maar hoe begin je daar als lokaal bestuur aan? De Vlaamse Beleidsmatrix circulair bouwen toont verschillende inspirerende acties die je als lokaal bestuur kunt ondernemen. Deze acties zijn gecategoriseerd in een matrix en omvatten voorbeelden en fiches. Je kan vertrekken vanuit je eigen rol, de stand van zaken, of het best passende beleid. De beleidsmatrix is opgesteld door de Proeftuin Circulair Bouwen in opdracht van OVAM.

De Proeftuin Circulair Bouwen hoort graag jouw mening over hun beleidsmatrix. Vul daarom zeker de online bevraging in.

Elke de Taeye