Auteur:

Gepubliceerd op: 21-05-2024

Bij het ondertekenen van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 engageerden de deelnemende steden en gemeenten zich om tegen 2030 een lokaal warmteplan voor hun stad of gemeente op te maken. Dit lokaal warmteplan moet de visie en het beleid vormen voor de transitie richting fossielvrije warmte in Vlaanderen.

VVSG Netwerk Klimaat geeft ondersteuning aan vijf trajecten voor de opmaak van een lokaal warmteplan met de lokale warmtegids als leidraad. De stad Hasselt was een van de pioniers een heeft sinds kort een lokaal warmteplan 'nieuwe stijl'. Samen met lokale stakeholders binnen de stad werkten ze het afgelopen jaar via meerdere workshops aan de opmaak van dit plan. 

Ondanks de inspanningen die de stad Hasselt al opneemt rond collectieve warmte binnen een aantal nieuwe woonontwikkelingen brengt dit warmteplan het nodige beleidsinstrument om deze inspanningen verder te verzilveren en op te schalen. Met een goedgekeurd warmtebeleidsplan kent de stad Hasselt alvast de prioriteiten om op in te zetten de komende jaren.

Bekijk het warmteplan van stad Hasselt.

Thomas Pluymers