Auteur:

Gepubliceerd op: 22-05-2024

Meer dan de helft van de Belgen werd reeds slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Plan International krijgen 9 op de 10 meisjes en vrouwen te maken met straatintimidatie.

 ZIJkant , de progressieve vrouwenbeweging en het Expertisecentrum Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit (RHEA) van de VUB bogen zich met een groep jongvolwassenen over deze vraag. Samen met de spelontwikkelaars van De Aanstokerij co-creëerden ze een bordspel City Confessions dat de bewustwording rond grensoverschrijdend gedrag verhoogt en omstaanders stimuleert om in te grijpen. Dit spel gaat verder dan spelen; het gaat over het delen van perspectieven en het leren van elkaar.

De pilootversie van City Confessions reisde het land rond en werd uitgetest door verschillende groepen jongvolwassenen. Uit een evaluatie bleek dat 76% van de spelers meer motivatie en vertrouwen voelde om te reageren als omstaander en dat 84% de nodige kennis heeft opgedaan om te handelen als verantwoordelijke omstaander.  Meer info

 

Op zoek naar meer inspiratie en lokale praktijken over Grensoverschrijdend Gedrag (GOG)? Lees onze kennispagina

Corinne Huybers