Auteur:

Gepubliceerd op: 09-09-2024

Werkt jouw gemeente aan het energetisch optimaliseren van je gebouwen? Overweeg dan zeker circulaire oplossingen. Zo vermijd je toekomstige verbouwingen en renderen je investeringen zowel ecologisch als economisch op lange termijn.
 

Circulair bouwen verlaagt kosten en stimuleert de lokale economie.

Om lokale besturen hierbij te ondersteunen, biedt Kamp C het CircuS-traject aan. Dit is een adviestraject rond circulair bouwen, specifiek voor geëngageerde gemeenten met een (ver)bouwproject op de planning. De schaal van het project maakt niet uit.
 

Wat houdt het CircuS-traject in?

In vijf sessies ontdek je stap voor stap hoe je van je (ver)bouwproject een circulair en strategisch succes maakt. Je werkt samen met vier andere gemeenten, waardoor je van elkaar kunt leren. Kamp C begeleidt elke stap met hun expertise in circulair bouwen.

De sessies vinden plaats op de site van Kamp C in Westerlo, maar in overleg kan de locatie voor sommige sessies aangepast worden. Deelname is gratis.
 

Data en inhoud van de sessies:

  • Sessie 1: Aan de slag met jouw project – 28 januari 2025
    Analyse van je project en het bepalen van je circulaire ambities.
  • Sessie 2: Gluren bij de buren – 11 februari 2025
    Voorbeelden en ontwerpprincipes om je ambities te verfijnen.
  • Sessie 3: Input op jouw project – 25 februari 2025
    Intervisie met collega’s en experts.
  • Sessie 4: Kosten & baten – 11 maart 2025
    Vergelijk circulaire oplossingen met traditionele methodes.
  • Sessie 5: Vind extra geld – 25 maart 2025
    Info over financieringsmogelijkheden en subsidies voor jouw project.
     

Voorwaarden voor deelname

Gemeenten die deelnemen, engageren zich om actief deel te nemen aan alle sessies en intern samen te werken met een planner, bestuurder en uitvoerder. Ook wordt verwacht dat zij hun ervaringen delen met andere lokale besturen.
 

Inschrijven

Geïnteresseerde gemeenten kunnen zich kandidaat stellen tot vrijdag 27 september 2024. De geselecteerde gemeenten worden op 10 oktober bekendgemaakt. Schrijf je in via de website van Kamp C en zet de eerste stap naar circulair bouwen!

Elke de Taeye