Auteur:

Gepubliceerd op: 22-06-2021

Meerdere banken bundelen de krachten om samen nieuwe multibancaire toestellen, beheerd door Batopin, stapsgewijs te installeren. De automaten zullen buiten de bankkantoren volgens een geoptimaliseerde geografische spreiding worden geïnstalleerd.

Belfius heeft, vooral ook met het oog op de dienstverlening van personen in budgetbeheer, de lokale besturen hiervan op de hoogte gebracht.

Wat zijn de concrete gevolgen voor je OCMW?

  • In kader van de zoektocht naar sterke oplossingen voor hulpverlening worden de prepaidkaarten (SSB) aangepast, die specifiek voor OCMW’s zijn bestemd. Deze nieuwe kaarten zijn voortaan van een chip voorzien. De kaarten zijn bruikbaar in de Belfius-automaten en na hun vervanging ook in de toestellen van Batopin. Kaarten zonder chip kunnen nog opgebruikt worden in de Belfius-automaten.
     
  • De unieke volmachtprocedure, die niet-volmachthebbers de mogelijkheid biedt om uitzonderlijk cash op te vragen aan geldautomaten, zal binnenkort worden afgeschaft. Ook hier biedt de prepaidkaart of de Belfius Easy Card de oplossing.

Voor meer info kan je terecht op het mailadres ServicingPublic@Belfius.be.

Peter Hardy