gas

Auteur:

Gepubliceerd op: 14-10-2024

Van 1 november 2024 tot 31 maart 2025 kunnen klanten met een digitale meter die gebruik maken van prepaid opladingen, twee keer per maand een bedrag ontvangen via de sociale leverancier Fluvius. Deze maatregel is van groot belang voor mensen in energiearmoede. De VVSG roept lokale besturen op om ook deze winter bij te dragen aan de minimale warmtevoorziening voor deze kwetsbare doelgroep.

Is je bestuur nog niet betrokken bij deze regeling, maar wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met Fluvius via de OCMW-contactlijn of via mail.

Het OCMW verstrekt deze steun niet rechtstreeks aan de klant, maar via tweewekelijkse opladingen op de meter. Dit bedrag dekt 60% van het gemiddelde verbruik, wat zorgt voor minimaal comfort gedurende de hele winter. OCMW’s kunnen 70% van deze bedragen terugvorderen bij de netbeheerder.

Meer informatie vind je binnenkort op de website van de Vlaamse overheid voor gas en elektriciteit, zodra de bedragen voor deze winter bekend zijn. Het ministerieel besluit is nog niet gepubliceerd.

De LAC’s krijgen de richtlijnen ook per e-mail via VEKA en Fluvius, maar we delen deze informatie ook graag via dit kennisnetwerk met onze leden.

Shirley Ovaere