Auteur:

Gepubliceerd op: 05-06-2024

In samenwerking met het Vlaams Energiebedrijf (VEB) biedt Pulse Transitienetwerk gratis energiescans en energiecoaching aan voor het Vlaamse jeugdwerk. Dat aanbod bestond al, maar nieuw in 2024 is dat ook lokale besturen hiervan gebruik kunnen maken voor hun jeugdwerkinfrastructuur. Afhankelijk van het verbruik zijn er twee opties beschikbaar:

  • Voor lokalen met een laag jaarlijks verbruik (minder dan 40 kWh/m² per jaar): een energiecoaching en maximaal 10.000 euro voor de uitvoering van quick wins.
  • Voor lokalen met een hoog jaarlijks verbruik (meer dan 40 kWh/m² per jaar): een energiescan met de mogelijkheid om een investeringssubsidie aan te vragen voor de uitvoering van de geadviseerde maatregelen (zonder verplichting).

Bij de energiecoaching komt er een specialist langs die tips geeft voor het energiezuinig gebruik van de infrastructuur en quick wins qua betaalbare maatregelen. Een energiescan is uitgebreider met volledige analyse en een rapport met technische en financiële informatie waarmee je een actieplan kan opstellen om doordacht te investeren in het energiezuinig maken van de infrastructuur. Naast het aanbod van de energiecoaching en energiescan ontwikkelde Pulse ook een checklist waarmee je zelf aan de slag kan voor het doorvoeren van aanpassingen.

Je kan een aanvraag indienen tot 1 december 2024. Let wel, het aanbod loopt zolang er budget is, dus snel zijn is de boodschap.

Bekijk de voorwaarden en vraag een energiescan of -coaching aan.

Anneleen Tilburgh