Auteur:

Gepubliceerd op: 16-10-2023

'Oog voor Lekkers' is een initiatief op Europees en Vlaams niveau dat gedurende 20 weken gezonde tussendoortjes op scholen ondersteunt. Dankzij 'Oog voor Lekkers' kunnen alle basisscholen in Vlaanderen (inclusief kleuter- en lager onderwijs) en scholen voor buitengewoon secundair onderwijs middelen verkrijgen om (biologisch) fruit, groenten en/of (biologische) melk te verdelen als gezonde snacks voor alle leerlingen.

Scholen kunnen zich nog inschrijven tot en met 31 oktober.

Steden en gemeenten hebben de mogelijkheid om scholen binnen hun gebied administratief te ondersteunen door middel van volmachten, waarbij ze de administratieve taken op zich kunnen nemen.

 

Wat kan je als lokaal bestuur doen?

  • de deelnameverklaring invullen op het e-loket (voor 31 okt) en per school het aantal deelnemende leerlingen per productgroep invullen en/of;
  • de twee steunaanvragen indienen na afloop van de verdeelperiodes = per 10 weken het aantal daadwerkelijk verdeelde porties ingeven op het e-loket en de facturen/ leveringsbonnen opladen ter staving.

Door de administratie van Oog voor Lekkers op jou te nemen als lokaal bestuur ondersteun je scholen in het werken aan het welbevinden, het behouden, bevorderen en beschermen van de gezondheid van de leerlingen.

 

Meer info

Ann Lobijn