Illustratie van diverse mensen en kinderen die samen op een podium staan. Volwassenen en kinderen tonen trots hun medailles en sportattributen zoals een skateboard, racket en gewicht.

Auteur:

Gepubliceerd op: 10-10-2024

Tijdens deze Week van de Kinderopvang, van 7 tot 13 oktober, zetten lokale besturen hun medewerkers in de kinderopvang op hun verdiende eerste plaats. Het toepasselijke thema van de campagne is dit jaar de ‘Kinderopvangkampioen.’ De VVSG organiseert deze week samen met de andere koepelverenigingen en met de steun van Opgroeien. Ze ondersteunen besturen met promo- en inspiratiemateriaal.
 

Kinderopvangkampioenen

Elke dag opnieuw zijn kinderbegeleiders in topvorm en houden ze heel wat ballen tegelijk in de lucht: creatieve activiteiten bedenken, knutselen, (buiten)spelen, eetmomenten organiseren, troosten of oneindig veel knuffels geven. Het is maar een glimp van hun veelzijdige trainingsschema. Bovendien zijn ze voortdurend in beweging om elk kind in Vlaanderen en Brussel de leukste speelimpulsen en maximale ontwikkelingskansen te geven. Zoals echte sportcoaches laten ze kinderen groeien en bloeien. Hun inspanningen verdienen de grootste waardering.
 

Lokale initiatieven

Zo zetten steden en gemeenten deze week hun medewerkers op de eerste plaats.

  • De Dienst voor Onthaalouders van de gemeente Merelbeke plaatste een dubbelinterview met twee onthaalouders in hun gemeentelijk infoblad.
  • In Hooglede ontvingen alle kinderopvanginitiatieven een olympische box met allerlei lekkernijen voor de kinderbegeleider, leuke doe-opdrachten met echte medailles en een kinderopvang kampioen-trofee
  • Gemeente Roosdaal deed een warme oproep naar al zijn (groot)ouders en kinderen om een compliment te schrijven aan hun kinderbegeleiders
     

Complimenten

Naar aanleiding van deze week roepen besturen alle (groot)ouders en kinderen op om een compliment te schrijven of op een speciaal hiervoor ontworpen complimentenkaartje te schrijven met de slogan ‘Een gouden medaille voor elke kinderopvangkampioen’. Dat overhandigen ze tijdens deze feestweek aan de kinderopvang.

Voor meer info kan je terecht bij Karen De Meyer, regionaal stafmedewerker VVSG – Steunpunt Kinderopvang.

Karen De Meyer