Auteur:

Gepubliceerd op: 22-05-2024

Nu de deadline voor de inhoudelijke rapportage voor het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) is verstreken, nadert de deadline voor de financiële rapportage. Deze moet uiterlijk op 30 juni 2024 worden ingediend door de jaarrekening te uploaden op het Loket voor Lokale Besturen. Dit is een verplichte actie die onafhankelijk van het LEKP moet worden uitgevoerd; er hoeven geen extra documenten specifiek voor het LEKP te worden geüpload.

Om financieel te rapporteren over het LEKP koppel je de rapporteringscode ABB-LEKP-2022 aan de financiële uitgaven van LEKP-projecten en acties in de jaarrekening van 2023. Op deze manier staaf je als lokaal bestuur de cofinanciering van de tweede ronde van de LEKP-subsidie. Zo toon je aan dat je voor iedere LEKP-ronde minstens het dubbele hebt uitgegeven van het ontvangen subsidiebedrag. Ook in de (reeds afgesloten) jaarrekening van 2022 kon je al acties koppelen aan code ABB-LEKP-2022. Agentschap Binnenlands Bestuur kijkt op basis van beide jaarrekeningen de cofinanciering na. Kijk na hoeveel subsidies jouw stad of gemeente voor deze tweede ronde ontving.
 

Deadline inhoudelijke rapportering verplaatst

Slaagde je er niet in om de inhoudelijke rapportage voor 1 mei in orde te maken? Dan is er goed nieuws: aangezien de oorspronkelijke deadline van 1 mei een uitdaging bleek voor vele steden en gemeenten wijzigde de Vlaamse Regering de datum om inhoudelijk te rapporteren van 1 mei 2024 naar 28 juni 2024. Let wel: deze nieuwe termijn is uitzonderlijk, en bindend.

Zit je nog met vragen? Neem gerust contact via netwerkklimaat@vvsg.be.

Snel op de hoogte als er meer nieuws is? Sluit je aan bij de kennisgroep van Netwerk Klimaat.

Anneleen Tilburgh