Auteur:

Gepubliceerd op: 19-06-2024

De Vlaamse Regering organiseert in het najaar van 2024 een nieuwe Covid-19 herfstvaccinatiecampagne voor de Vlaamse bevolking, met een totaalbudget van 1,55 miljoen euro. Net als vorig jaar ligt de focus op de kwetsbare groep van ongeveer 2 miljoen mensen. Eerstelijnszorgverstrekkers zoals huisartsen, apothekers en verpleegkundigen zullen gratis vaccinaties aanbieden. De Logo’s en de zorgraden werken in tandem om de campagne lokaal en regionaal in goede banen te leiden.

Als lokaal bestuur speel je een rol in het informeren van de burger, hoewel het wachten is op communicatiemateriaal. De VVSG dringt aan op inzage voor lokale besturen in het dashboard populatiemanagement. Lokale besturen staan dicht bij de burger en kunnen snel reageren als de vaccinatiegraad in bepaalde bevolkingsgroepen of wijken te laag is.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en de website van het Departement Zorg. Voor meer informatie over de organisatie in jouw regio kun je contact opnemen met de zorgraad en het Logo.

Veerle Cortebeeck