Auteur:

Gepubliceerd op: 19-09-2024

De Sociale InnovatieFabriek en haar partners zoeken Radicale Vernieuwers: individuen en organisaties die werken aan sociale en duurzame oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals wonen, armoede, klimaat, inclusie, biodiversiteit, mentaal welzijn, zorg,… Het gaat niet om ideeën, maar om realisaties die een echte impact maken. Radicale Vernieuwers dagen het klassieke denken uit en ontwikkelen oplossingen die variëren van kleinschalig tot grootschalig, zowel lokaal als wereldwijd.

Radicale Vernieuwers voldoen aan vijf criteria: ze moeten vernieuwend, impactvol, succesvol in samenwerking, solide en systemisch zijn. Dat betekent dat de oplossingen een nieuwe visie op maatschappelijke systemen moeten brengen, niet alleen door een individu, maar in samenwerking met anderen. De Sociale InnovatieFabriek en haar partners nodigen burgers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties uit om zich kandidaat te stellen.

Deelnemers maken kans op de titel van Radicale Vernieuwer 2024. De tien Radicale Vernieuwers worden gekozen door een jury en maken onder meer kans op podcastaflevering, bedrijfsfilm, consultancy, impactmetingtool…

Iedereen die zich aangesproken voelt, kan zich tot 9 oktober kandidaat stellen via www.radicalevernieuwers.be.

 

Eliene Rijcken