Auteur:

Gepubliceerd op: 20-12-2023

Een leefbare planeet begint dicht bij huis, is de terechte vaststelling van de Bond Beter Leefmilieu (BBL). In de eigen straat, in de wijkschool, in het park om de hoek, bij de landbouwers, handelaars en bedrijven in de eigen gemeente.

De huizen, wijken, openbare en handelsruimtes in onze steden en gemeenten zijn de plekken waar we met z’n allen opgroeien en met elkaar samenleven. Het zijn deze plaatsen waar je volgens BBL als lokaal bestuur, lokale milieuvereniging en burger samen kan bouwen aan een duurzame toekomst op mensenmaat.

In het nieuwe Inspiratieboek vind je de meest recente informatie en inzichten over thema's als opschalen van fossielvrij bouwen, lokale plantaardige voedselproductie, opzetten van deelmobiliteitssystemen, verbeteren van de waterkwaliteit, uitbouwen van blauwgroene netwerken en nog veel meer.

De publicatie wordt concreet gemaakt met voorbeelden uit de praktijk, waarvan er verschillende ook terug te vinden zijn in de praktijkendatabank van Netwerk Klimaat. Nuttige inspiratie voor de komende bestuursperiode.  

Maarten Tavernier