Warme Steden en Gemeenten streven naar een duurzaam beleid van bevordering geestelijke gezondheid en veerkracht bij kinderen en jongeren.
Het worden van een Warme Stad of Gemeente is een continu proces, waarbij een duurzaam beleidsplan wordt gemaakt op maat van het lokaal bestuur en dat nauw aansluit bij de noden en behoeften van de kinderen en jongeren (0-24 jaar). Tijdens dit proces wordt je ondersteund door het Logo. De methodiek III van Warme Steden en Gemeenten geeft daarbij een wetenschappelijk onderbouwd kader.
Wat is een Warme Stad of Gemeente?
Warme Steden en Gemeenten streven naar een zorgzame, verbindende en florerende gemeenschap. Hierin bundelt iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen en jongeren hun krachten om hun geestelijke gezondheid, motivatie en veerkracht te bevorderen. Dit gebeurt aan de hand van een 7-stappenplan en de 7 pijlers van veerkrachtsbevordering, toegepast in de verschillende settings en leeftijdscategorieën van 0 tot 24 jaar. Zo wordt er gewerkt aan de generatie veerkracht, want zonder veerkrachtige jongeren geen veerkrachtig Vlaanderen!
Sluit je aan bij de beweging
Sinds 2016 zijn 5 pilootsteden en sinds 2019 zijn 42 extra steden en gemeenten aan de slag gegaan met de methodiek Warme Steden & Gemeenten. Sluit je aan bij de beweging Warme Steden & Gemeenten en bouw mee aan een Veerkrachtig Vlaanderen.