Voorzitten van de vergadering BCSD
Voorafgaand aan de vergadering
De voorzitterstaak begint al bij de voorbereiding van het BCSD. Het is jouw taak om de zaken die voorgelegd worden voorafgaand te onderzoeken. Vaak gebeurt dit door een overleg met het diensthoofd van de sociale dienst. Na dat overleg kan overgegaan worden tot het vaststellen van de agenda en dien je de oproeping te versturen naar de BCSD-leden. Worden er door de BCSD-leden nog punten aan de agenda toegevoegd, dan dien je de agenda opnieuw vast te stellen.
In principe wordt het BCSD bijeengeroepen op de afgesproken tijdstippen, maar als voorzitter kan je ook buitengewone vergaderingen bijeenroepen. Dat kan wel enkel als er spoedeisende redenen voor zijn.
De vergadering zelf
Als voorzitter is het je taak de vergadering te openen, voor te zitten en te sluiten. Je staat in voor een ordelijke verloop van de vergadering, bewaakt de agenda, let op de klok, zorgt dat comitéleden het woord krijgen, etc.
Als voorzitter kan je ook de vergadering schorsen. Dit is een korte onderbreking van het BCSD bijvoorbeeld om de rust in de vergadering te doen weerkeren of een en ander uit te zoeken.
Na de vergadering
Het is niet de taak van de voorzitter de notulen op te maken, maar je dient ze wel te ondertekenen nadat ze goedgekeurd werden door het BCSD.